Consult

Consult

Na en door alle maatregelen rond corona, is het duidelijk geworden dat het soms erg praktisch is om een deel van de consulten online of telefonisch te doen. Diverse verzekeraars hebben  geaccepteerd dat online en telefonische consulten (voorlopig) kunnen worden vergoed. Dit geldt voor VGZ, Menzis, ONVZ en Achmea. Ook door andere verzekeringen zijn de vergoedingen van mijn consulten blijven bestaan, dus dat verwacht ik ook voor toekomstige jaren. Staat uw verzekering er niet bij? Informeer dan voor de zekerheid bij uw zorgverzekeraar!

Een consult voor natuurgeneeskundige kinesiologie kunt u bijvoorbeeld aanvragen als u last heeft van:

Terugkerende blaasontstekingen

Blaasontstekingen worden snel behandeld met antibiotica. Artsen willen voorkomen dat er een ontsteking ontstaat, die ook de nieren beschadigd. Maar antibiotica tast ook de darmflora aan (de bewoners van de darm, vooral bacteriën). In de darmen zit 70 procent van het immuunsysteem van de mens.  Bij meerdere antibioticakuren kun je in een vicieuze cirkel naar beneden komen. Er zijn zeer effectieve natuurlijke middelen om volgende blaasontstekingen te voorkomen! Soms is het zinvol om hierbij ook een ontlastingsonderzoek te doen, om te kijken of er iets mis is in de darmen, waardoor het immuunsysteem zo kwetsbaar is. Wilt u hulp hierbij?

Darmklachten, zoals een prikkelbare darm

Artsen zoeken zelf tegenwoordig ook steeds meer naar natuurlijke remedies bij deze klacht, die vele oorzaken kan hebben. Medicatie lost namelijk zelden iets op bij een prikkelbare darm. De oorzaken worden mogelijk gevonden met behulp van ontlastingsonderzoek. In het laboratorium kijkt men bijvoorbeeld naar de aanwezigheid van parasieten, een lekkende darm, slechte vertering en andere mogelijke oorzaken.

Het aanpassen van de voeding kan de klachten van een prikkelbare darm ook sterk verminderen. Het wegnemen van de oorzaak is natuurlijk het meest gewenst. Heeft u behoefte aan iemand die met u mee denkt en mee zoekt?

Vermoeidheid

Vermoeidheid kan vele oorzaken hebben. Hierbij zeggen artsen al gauw dat het ’tussen uw oren zit’. Dat is niet wat je wilt horen van degene bij wie je hulp hoopt te krijgen. Wat biedt wel mogelijkheden om dit probleem beter te gaan begrijpen? Want als je de oorzaak beter gaat begrijpen, dan kan de oplossing ook makkelijker worden gevonden! Oplossingen kan niemand garanderen, wel respectvol meedenken.

Voedingsmiddelen die klachten veroorzaken

Allereerst wil je natuurlijk weten welke voeding niet goed wordt verdragen! En dan is de volgende vraag of het op te lossen is. Soms moet je er mee leren leven dat bepaalde voeding echt niet goed voor je is. Kinesiologisch onderzoek is hierbij goed mogelijk. (Hier leest u meer over kinesiologie.) Bloedonderzoek is ook mogelijk. Daarbij kijkt men naar de aanwezigheid van antistoffen tegen voedingsmiddelen. Er zijn dus meer onderzoeken mogelijk dan reguliere onderzoeken. Elk soort onderzoek heeft voor en nadelen. Ik maak gebruik van de Imupro test naar voedingsintolerantie. Dit heeft al veel mensen een sterke vermindering van klachten gegeven.
Zelf zoeken naar de voeding die je niet verdraagt, is vaak zoeken naar een speld in een hooiberg. Er kunnen namelijk ook allerlei combinaties van voeding zijn, die klachten veroorzaken. Zoek niet alleen!

Gevoeligheid voor stress

Gevoeligheid voor stress kan zijn ontstaan na ervaringen, die het leven van iemand op zijn kop hebben gezet. Als het leven daarna nooit meer helemaal veilig is gaan voelen, dan is dat uitputtend voor ons lichaam. Bijnieren maken stresshormonen aan. Dus die bijnieren raken als eerste overwerkt. Er is goed onderzoek mogelijk naar het functioneren van de bijnieren. Daarbij meet men in het laboratorium het stresshormoon cortisol. Dit hormoon wordt vooral aangemaakt als de stress langdurig aanwezig is. En natuurlijk zijn er ook veel mogelijkheden om dit aan te pakken.
In de reguliere gezondheidszorg onderzoekt men cortisol in het bloed. Cortisol in speekseltesten, op verschillende momenten van de dag, geeft veel meer informatie! Wilt u goede en bruikbare informatie, neem dan contact op.

Hoogsensitiviteit

Sommige mensen zijn al hun hele leven tamelijk gevoelig. Die gevoeligheid geeft een kracht, doordat je goed aanvoelt dat er iets aan de hand is. Het is alleen lang niet altijd duidelijk wat er aan de hand is. Die gevoeligheid kan ook kwetsbaarheid veroorzaken. Anderen voelen namelijk niet zo goed aan hoeveel emoties er onder de oppervlakte aanwezig zijn.  Hoogsensitieve personen kunnen snel te veel verantwoordelijkheid nemen. Als niemand ziet of wil zien wat er aan de hand is, dan gaan zij de problemen maar aanpakken. Meestal is dat niet goed voor henzelf en ook niet voor anderen. Welke mogelijkheden bestaan er om jezelf beter te beschermen? Daar heb ik veel ervaring mee! Maak gebruik van de ervaringen van anderen, dat kan je eigen zoektocht korter maken. Neem contact op.

En voor alle andere klachten waarover informatie te vinden is op deze website.

Als u op het contactformulier aangeeft op welke dag van de week u een consult zou willen, dan is dat erg praktisch! U kunt ook vragen of ik u terug wil bellen.