Kosten consulten en vergoeding door verzekering

Kosten consulten en vergoeding door verzekering

Kosten eerste consult

 • Het tarief voor het eerste consult is € 110,= Het duurt circa anderhalf uur.
  Voor degenen die een verzekeraar hebben die slechts een lage vergoeding geeft per consult, bestaat de mogelijkheid het eerste consult in twee delen te splitsen onder de voorwaarde dat die twee consulten binnen 8 dagen na elkaar plaatsvinden. De kosten zijn dan € 57,50 per consult van circa drie kwartier. 
  Ook vervolgconsulten kunnen gesplitst worden afgesproken, als er 2 keer binnen 8 dagen worden afgesproken. Informatie hierover krijgt u bij het eerste consult. Graag vooraf melden dat u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid.

Kosten  vervolgconsulten:

 • Een vervolgconsult van 1 uur kost € 74,=
 • Van anderhalf uur kost € 96,=
 • Van 2 uur kost € 105,=
 • Incidenteel kan een kort consult voldoende zijn, bijvoorbeeld het bespreken van een nacontrole van een ontlastingsonderzoek.
  Een consult van 30 minuten kost € 45,=
  En 45 minuten kost € 58,=

Consulten kinderen tot en met 11 jaar

 • Kinderen tot en met 11 jaar hebben een afwijkend tarief voor het eerste consult.
  De prijs van het eerste kinderconsult bedraagt € 85,= waarbij de duur van het consult maximaal anderhalf uur is.                                       

Telefonische consulten

 • Een telefonisch advies/ consult van meer dan 10 minuten kost € 27,50. Kortere gesprekken zijn gratis. Langere consulten hebben tarieven van gewone consulten (zie hierboven).

Deze prijzen zijn geldig vanaf 1-2-23 

Middelen

De kosten van de consulten zijn inclusief ‘kleine middelen’, zoals een flesje met bloesemremedie of een aantal homeopathische korrels.
Grotere hoeveelheden middelen kunnen via de apotheek of op internet worden besteld en zijn voor eigen rekening.

Vergoeding door verzekeraars

Uw verzekeraar vergoed een consult bij Margreet Chardon geheel of gedeeltelijk vergoed als hierover afspraken bestaan tussen uw verzekeraar en de beroepsvereniging Landelijke Vereniging Natuurkundig Therapeuten (LVNT). Voorheen heette deze vereniging de VNT; sommige verzekeraars hebben deze wijziging nog niet in hun voorwaarden verwerkt. Informatie hierover vindt u hier:  zorgverzekeraars2023  en hier www.zorgwijzer.nl/vergoeding/alternatieve-geneeswijzen. En hier is alvast de lijst van 2024: zorgverzekeraars2024 Er is een aantal verzekeraars dat als voorwaarde heeft dat de betreffende therapeut op een “Vergelijk en kies”-lijst staat vermeld. Margreet Chardon staat vermeld op de lijst van deze verzekeraars, hoewel het in het begin van een jaar soms niet altijd goed vermeld wordt.
U kunt geen rechten ontlenen aan de totale lijst van vergoedingen door verzekeraars; uw zorgverzekeraar heeft de meest recente informatie.

Wat wordt niet vergoed?

De kosten van laboratoriumonderzoeken worden bij vrijwel geen enkele verzekering vergoed, helaas.

Keuze zorgverzekering

Om aan het eind van het jaar een goede keuze te maken voor een nieuwe zorgverzekeraar vindt u hier meer informatie.