Kosten consulten en vergoeding door verzekering

Kosten consulten en vergoeding door verzekering

Kosten eerste consult

 • Het tarief voor het eerste consult is € 95,=. Het duurt circa anderhalf uur.
  Voor degenen die een verzekeraar hebben die slechts een lage vergoeding geeft per consult, bestaat de mogelijkheid het eerste consult in twee delen te splitsen onder de voorwaarde dat die twee consulten binnen 8 dagen na elkaar plaatsvinden. De kosten zijn dan € 50,= en € 47,50 per consult van circa drie kwartier.
  Ook vervolgconsulten kunnen gesplitst worden afgesproken, als er 2 keer binnen 8 dagen worden afgesproken. Informatie hierover krijgt u bij het eerste consult. Graag vooraf melden dat u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid.

Kosten  vervolgconsulten:

 • Een consult van 1 uur kost € 62,50
 • Een consult van anderhalf uur kost € 80,=
 • Een consult van 2 uur kost € 92,50
 • Incidenteel kan een kort consult voldoende zijn, bijvoorbeeld het bespreken van een nacontrole van een ontlastingsonderzoek.
  Een consult van 30 minuten kost € 40,=
  Een consult van 45 minuten kost € 50,=.

Consulten kinderen tot en met 11 jaar

 • Kinderen tot en met 11 jaar hebben een afwijkend tarief voor het eerste consult.
  De prijs van het eerste kinderconsult bedraagt € 75,= waarbij de duur van het consult maximaal anderhalf uur is.

De consulten zijn inclusief ‘kleine middelen’, zoals een flesje met bloesemremedie of een aantal homeopathische korrels. Grotere hoeveelheden middelen kunnen via de apotheek of op internet worden besteld en zijn voor eigen rekening.

Telefonische consulten

 • Een telefonisch consult van circa van 10 tot 15 minuten kost € 25,=. Kortere gesprekken zijn gratis. Langere consulten hebben tarieven van gewone consulten (zie hierboven).

Deze prijzen zijn geldig vanaf 1-1-2018.

Vergoeding door verzekeraars

Een consult bij Margreet Chardon wordt geheel of gedeeltelijk vergoed als uw verzekeraar daarover afspraken heeft gemaakt met beroepsvereniging Vereniging Natuurkundig Therapeuten (VNT). Informatie hierover is hier te vinden vergoedingen zorgverzekeraars 2018 voor therapeuten die lid zijn van de VNT en hier www.zorgwijzer.nl/vergoeding/alternatieve-geneeswijzen. Er is een aantal verzekeraars dat als voorwaarde heeft dat de betreffende therapeut op een “Vergelijk en kies”-lijst staat vermeld. Margreet Chardon staat vermeld op de lijst van deze verzekeraars, hoewel het in het begin van een jaar soms niet altijd goed vermeld wordt.
Aan de totale lijst van vergoedingen door verzekeraars kunnen geen rechten worden ontleend; uw zorgverzekeraar heeft de meest recente informatie. Om een goede keuze te maken voor een zorgverzekeraar vindt u hier meer informatie.