Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Overzicht opleidingen en werkervaring Margreet Chardon

Werkervaring:

Natuurgeneeskundige kinesiologie december 1997 - heden

Naast het behandelen van patinten, houd ik me ook bezig met het schrijven van teksten over ziektebeelden voor collega's die de opleiding Totaalbalans volgen of gevolgd hebben.
Winkelier natuurvoeding van september 1980 - april 1996

Naast werken in de winkel ook les gegeven in 'koken met natuurvoeding'. Het boekje 'Vasten en voorjaarskuren' geschreven, wat circa 20 jaar verkocht is via natuurvoedingswinkels. Tevens contactavonden georganiseerd voor ouders van kinderen met allergische klachten. Daarnaast verkochten we vanaf 1988 ook orthomoleculaire middelen en middelen op basis van kruiden.

Opleidingen en scholing:


1985 - 2018 studiedagen over orthomoleculaire aanpak en voedingsadviezen bij o.a. metabool syndroom, darmflora, darmziekten, chronische vermoeidheid, schildklier, bijnieruitputting, Alzheimer e.a. hersenaandoeningen, schildklier Masterclass, depressie e.a. psychische onbalans (van Medizimm, psycholoog Niek Zimmermann) Fecesdiagnostiek, bij diverse instituten, interpretatie reguliere laboratoriumonderzoeken, laboratoriumonderzoek bijnierhormonen, geslachtshormonen en schildklierhormonen, aanvullend laboratoriumonderzoek ( bij ProHealth in Weert)
1994- heden: vrijwel elk jaar de jaarlijkse nascholing van opleiding Totaalbalans, voor natuurgeneeskundige kinesiologie.
2014 - 2015 School voor homeopathie, Amersfoort Medische en Psychosociale basiskennis op Hbo-niveau, CPION erkend
2004 Fach Akademie fr Naturheilkunde Oligotherapie Darmflora, immuniteit en therapeutische consequenties,
2002 School voor homeopathie, Amersfoort Medische en Psychosociale basiskennis op Hbo-niveau, Thema scriptie: Cytomegalie
2001 jaarscholing van Totaalbalans op gebied van anatomie, fysiologie en pathologie
1997 en 1998: SEAG (Stichting Educatie Additieve Geneeswijzen) opleiding Orthomoleculair, Fytotherapie en Voeding, direct vooraf gegaan door basisopleiding voedingsleer in 1996 bij Nutrinfo,
1996 Transfergroep Rotterdam en omstreken Page 2 post HBO, Rationeel Emotieve Therapie
1996 LOI basis medische kennis
1992 en 1993 opleiding Natuurgeneeskundige kinesiologie volgens Totaalbalans
1988 - 1990 diverse opleidingen Touch for Health en Kinesiologie
1975 - 1979 HBO Sociaal Cultureel werk, Baarn (Jelburg, onderdeel Mikojel-opleidingen): Afstudeerscriptie: "Zorg voor je gezondheid". Een ontwikkeling van mijn visie op gezondheidszorg naar aanleiding van mijn jaarstage in een gezondheidswinkel in een buurthuis, waarin gestreefd werd naar onderlinge afstemming en samenwerking van artsen, politie, buurtwerk, scholen etc. in n wijk. Belangrijke inspiratiebronnen hierbij waren het boek "Grenzen aan de geneeskunde" van Ivan Illich en "Gezonde gezondheidszorg" van Paul van Dijk.
1969 - 1975 Leiden, Vlietschans, VWO Atheneum B

© Natuurgeneeskunde-praktijk.nl 2003 - 2018
Deze website is een co-productie van Joop Letteboer (technische vormgeving) en Margreet Chardon (inhoud en styling). Margreet Chardon heeft de praktijk voor natuurgeneeskunde 'de Merel' in Utrecht opgericht. Op de teksten van deze website is het auteursrecht van toepassing. Voor alle op deze website vermelde informatie geldt de algemene disclaimer.

eXTReMe Tracker
Een CO2-neutrale website dankzij Protagonist