Emoties, als je er soms last van hebt

Emoties, als je er soms last van hebt

Emoties kunnen je verwarmen, maar ook verwarren. Relaties kunnen je voeden, maar ook uitputten. De aanpak van emotionele onbalans is een goede aanvulling op gesprekken met een psycholoog, maar kunnen ook los daarvan helpen om inzicht te krijgen in jezelf en je patronen. En inzicht is stap één, maar hoe ga je leren om er ook daadwerkelijk anders mee om te gaan? Wat maakt het realiseren van je uitdagingen soms zo intens moeilijk? Kun je wel tegen diepe innerlijke overtuigingen en bijbehorende emoties vechten en zo niet, hoe kun je dan met jezelf ‘meevechten’ om meer keuzevrijheid of rust te verwerven in het omgaan met bepaalde situaties?

Emotionele coaching bij Praktijk de Merel is  gebaseerd op het krijgen van praktisch inzicht, bijvoorbeeld met behulp van het maken van kernkwadranten. Ook kun je kijken naar de rollen die je inneemt in relaties, of de rol waarin anderen jou proberen te manipuleren. Maar er zijn ook energetische adviezen, die je lichaam helpen om meer rust te krijgen in situaties die niet of nauwelijks maakbaar of beïnvloedbaar zijn.

Welke soorten aanpak zijn er in praktijk de Merel?

Hieronder vindt u een aantal links met informatie over de middelen en technieken die in deze praktijk worden toegepast. Dit is maar een deel van de mogelijkheden. Een zoektocht naar ‘nieuw emotioneel gereedschap’ is elke keer weer boeiend en verrijkend.

  • Emotionele coach Waarom wordt er in een natuurgeneeskundige praktijk veel aandacht besteed aan emoties? De belangrijkste redenen zijn dat emoties stress kunnen oproepen. Veel adrenaline of cortisol in je bloed kan klachten veroorzaken. Stress hormonen hebben invloed op de gehalte aan suiker in het bloed. Dit kan leiden tot allerlei welvaartsziekten en vermoeidheid. Ook ontregelen stresshormonen de hele hormoonhuishouding, omdat ze voorrang hebben op andere hormonen.
  • Bloesemremedies voor emotionele balans
    Op deze pagina staan ook nog andere middelen en methodes die in de praktijk worden gebruikt, soms in combinatie met de bloesemremedies Bloesemremedies kunnen helpen om sneller emotionele spanning te begrijpen. Vaak kun je die spanning dan ook eerder achter je laten. Als therapeute ben ik al ruim 30 jaar een grote fan van deze middelen, ook voor mezelf.
  • Emoties, organen en communicatie Je bent nooit schuldig aan het krijgen van een bepaalde aandoening. Maar mogelijk kan het begrijpen van mogelijke verbanden tussen bepaalde klachten en emoties, je wel helpen. Inzicht kun je nooit genoeg hebben….
  • Kernkwaliteiten, valkuil, allergie en uitdaging in het kernkwadrant. Vooral het relatie kernkwadrant kan inzicht geven in oorzaken van patronen die vaak terugkeren in een relatie. Mensen die analytisch denken, vinden emoties soms ingewikkeld om te begrijpen. Dit systeem is geknipt voor hen!
  • Lichamelijke gevolgen van stress, ‘het zit tussen je oren’. Reguliere artsen kunnen voor behoorlijk veel  klachten geen oplossing bedenken. Dan krijg je al snel te horen, dat een overmaat aan stress de oorzaak is. Deels kan dat waar zijn. En wat moet je er dan mee? Veel mensen voelen zich niet echt gezien of gehoord door hun arts. En er zijn allerlei relaties tussen stress en gezondheid, ook bij onderwerpen waar artsen dit niet denken of willen zien.
  • Relaties en je rol daarin dit is een Word document.
  • Vermindering onbewuste stress Als je niet weet dat er bepaalde stress in je lijf zit, dan wordt het ingewikkeld! Toch is het mogelijk om daar meer inzicht in te krijgen met behulp van kinesiologie. En als het dan ook nog lukt om die stress te verminderen, dan worden veel mensen blij. Jijzelf en je omgeving bijvoorbeeld. Eerst meer lezen over kinesiologie?