Emoties, als je er soms last van hebt
Emoties kunnen je verwarmen, maar ook verwarren. Relaties kunnen je voeden, maar ook uitputten. De aanpak van emotionele onbalans is een goede aanvulling op gesprekken met een psycholoog, maar kunnen ook los daarvan helpen om inzicht te krijgen in jezelf en je patronen. En inzicht is stap één, maar hoe ga je leren om er ook daadwerkelijk anders mee om te gaan? Wat maakt het realiseren van je uitdagingen soms zo intens moeilijk? Kun je wel tegen diepe innerlijke overtuigingen en bijbehorende emoties vechten en zo niet, hoe kun je dan met jezelf ‘meevechten’ om meer keuzevrijheid of rust te verwerven in het omgaan met bepaalde situaties?
Praktisch inzicht en praktische adviezen
Emotionele ondersteuning bij Praktijk de Merel is gebaseerd op het krijgen van praktisch inzicht, bijvoorbeeld met behulp van het maken van kernkwadranten. Ook kun je kijken naar de rollen die je inneemt in relaties, of de rol waarin anderen jou proberen te manipuleren. Maar er zijn ook energetische adviezen, die je lichaam helpen om meer rust te krijgen in situaties die niet of nauwelijks maakbaar of beïnvloedbaar zijn. Al deze aspecten hebben invloed op je gezondheid.
Mensen hebben een bepaalde energie bij zich. Soms is die goed voor je en soms niet. Lees hier meer over energie en gezondheid.
Welke soorten aanpak zijn er in praktijk de Merel?
Hieronder vindt u een aantal links met informatie over de middelen en technieken die in deze praktijk worden toegepast. Dit is maar een deel van de mogelijkheden. Een zoektocht naar ‘nieuw emotioneel gereedschap’ is elke keer weer boeiend en verrijkend.
-
Emoties en gezondheid
Waarom wordt er in een natuurgeneeskundige praktijk veel aandacht besteed aan emoties? De belangrijkste redenen zijn dat emoties stress kunnen oproepen. Een beetje stress heeft iedereen nodig, want een gezonde hoeveelheid uitdaging is prima. Maar teveel adrenaline of cortisol in je bloed kan klachten veroorzaken. Stresshormonen hebben invloed op de gehalte aan suiker in het bloed. Dit kan leiden tot allerlei welvaartsziekten en vermoeidheid. Ook ontregelen stresshormonen de hele hormoonhuishouding, omdat ze voorrang hebben op andere hormonen. Via praktijk de Merel kan er eventueel laboratoriumonderzoek worden gedaan naar de stresshormonen, om te kijken of de bijnier misschien te lang te hard heeft moeten werken. (Bijnieruitputting is hier een populaire term voor.) Lees hier meer over onderzoek naar cortisol.
-
Bloesemremedies voor emotionele balans
Op deze pagina staan ook nog andere middelen en methodes die in de praktijk worden gebruikt, soms in combinatie met de bloesemremedies Bloesemremedies kunnen helpen om sneller emotionele spanning te begrijpen. Vaak kun je die spanning dan ook eerder achter je laten. Als therapeute ben ik al ruim 30 jaar een grote fan van deze middelen, ook voor mezelf. Lees meer
-
Emoties, organen en communicatie
Je bent nooit schuldig aan het krijgen van een bepaalde aandoening. Maar mogelijk kan het je wel helpen, als je begrijpt dat er een mogelijk verband is tussen bepaalde klachten en emoties. Inzicht kun je nooit genoeg hebben…. Lees hier meer.
-
Kernkwaliteiten
Kernkwaliteit, valkuil, allergie en uitdaging in het kernkwadrant. Vooral het relatie kernkwadrant kan inzicht geven in oorzaken van patronen die vaak terugkeren in een relatie. Dat kan je relatie met je baas zijn, je collega, je partner of wie dan ook. Mensen die analytisch denken, vinden emoties soms ingewikkeld om te begrijpen. Dit systeem is geknipt voor hen! Met behulp van kinesiologie kan er vaak nog meer inzicht ontstaan. Inzicht kan leiden tot oplossingen en die zoeken we allemaal, toch?! Lees meer over de relatie tussen je goede eigenschappen en wanneer een teveel van die eigenschappen vooral irritatie oproept. En nog veel meer leerzame inzichten kun je hiermee verwerven.
-
“Het zit tussen je oren”
Lichamelijke gevolgen van stress bestaan. Reguliere artsen kunnen voor behoorlijk veel klachten geen oplossing bedenken. Dan krijg je al snel te horen, dat een overmaat aan stress de oorzaak is. Deels kan dat waar zijn. Maar wat moet je er dan mee? Veel mensen voelen zich niet echt gezien of gehoord door hun arts in zo’n situatie. En er zijn allerlei relaties tussen stress en gezondheid, ook bij onderwerpen waar artsen dit niet denken of willen denken. Lees hier meer
-
Relaties en je rol daarin
In sommige contacten weet de ander je soms een gevoel te geven dat je een onnozel kind bent. Misschien gedraag je je in de ogen van die ander als een onvolwassen persoon. Of je hebt ideeën die de ander als ‘slecht doordacht’ beoordeeld. Het hoeft absoluut niet het doel te zijn van de ander om jou te vernederen. Bij anderen voel je je wel gezien, gehoord en in je waarde gelaten. Het kan helpen om in te zien dat dit soort ‘rollen’ in relaties vaak voorkomen. Dit kunnen relaties zijn met je partner, je kind, een leidinggevende, een vriendin of wie dan ook. Wat zegt het over jezelf en wat zegt het over de ander? En wat kun je er mee? Inzicht krijgen in dit soort rollen, kan helpen om het bespreekbaar te maken met de ander of om je eigen gedrag aan te passen.
Dit is een Word document.
-
Vermindering onbewuste stress
Als je niet weet dat er bepaalde stress in je lijf zit, dan wordt het ingewikkeld! Toch is het mogelijk om daar meer inzicht in te krijgen met behulp van kinesiologie. En als het dan ook nog lukt om die stress te verminderen, dan worden veel mensen blij. Jijzelf en je omgeving bijvoorbeeld. Maar ook je lijf wordt daar blijer van! Lees hier meer
Eerst meer lezen over kinesiologie?
Dit plaatje gebruik ik graag op mijn website.
Het geeft een mooi beeld van ‘laagjes’ die er in elk mens zitten.
Wat zie je aan de buitenkant?
Wat zit daar weer onder?
En zit daar dan nog meer onder?
Tot je bij de kern weet te komen.