Praktijk de Merel in Utrecht

Praktijk de Merel in Utrecht

Natuurgeneeskunde en kinesiologie

In de natuurgeneeskunde zoeken we naar mogelijkheden om de weerstand en gezondheid van mensen te versterken. Welke oorzaken van je klachten zijn positief te beïnvloeden? Natuurgeneeskundigen kun je ook gezondheidscoach noemen. Kinesiologie is een complementaire werkwijze die meer bekendheid verdient. Lees hier meer…
Praktijk de Merel richt zich op mensen die er voor kiezen om met natuurlijke middelen, gerichte voedingsadviezen en emotionele ondersteuning een duurzame gezondheid na te streven. Al deze aspecten hebben invloed op ons welzijn, waarschijnlijk veel meer dan menigeen beseft.

  • Consulten zijn vanaf 11 mei weer mogelijk op de praktijk. Daarnaast is er tot 1 juni ook nog de mogelijkheid om een consult per telefoon of online te doen. Zie voor meer informatie bij diensten: Consult

Natuurgeneeskundige als gezondheidscoach

Emoties en gezondheid

Voeding en gezondheid

In de reguliere gezondheidszorg krijgen mensen vaak te horen dat ze maar moeten leren leven met hun klachten. Het wordt vaak niet hardop gezegd, maar veel patiënten krijgen het gevoel dat de arts vindt dat het probleem “Tussen de oren zit” van de patiënt. Stellen mensen zich massaal aan?

Vergoedingen natuurgeneeskunde vanaf 2019

Er is onrust omdat zorgverzekering CZ, veel beroepsverenigingen en dus vergoeding voor de meerderheid van de complementaire therapeuten vanaf 2019 uit het pakket heeft geschrapt.  Lees hier meer.