Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Fytotherapie

Fytotherapie werkt op basis van middelen gemaakt uit kruiden. Kruiden worden door ons mensen al duizenden jaren als geneesmiddelen gebruikt. Bij de Oosterse geneeswijzen, waartoe de Ayurveda behoort, is deze kennis echter veel beter bewaard gebleven, dan in de Westerse culturen. Ik maak onder andere gebruik van een aantal kruidenpreparaten van Ayurvedisch centrum Jade in Utrecht.
Daarnaast adviseer ik middelen die zowel kruiden als orthomoleculaire bestanddelen bevatten. Kruiden zijn als het ware geconcentreerde voedingsstoffen en daarom hebben kruiden en orthomoleculaire middelen veel overeenkomsten.

In mijn adviezen streef ik ernaar dat kruidenpreparaten niet langdurig hoeven te worden geslikt, omdat er gewenning kan optreden aan kruiden die langdurig gebruikt worden, waardoor ze minder effectief worden. Daarbij zijn goede kruidenpreparaten meestal tamelijk prijzig.
Bij seizoengebonden klachten, zoals hooikoorts, hoef je kruiden niet continu te slikken en daarbij zijn kruiden vaak goed toepasbaar. Ook om het lichaam weer 'schoon' te krijgen, zoals na een operatie, of voor herstel na een ziekte zijn kruiden prima bruikbaar.

Zowel bij orthomoleculaire als bij fytotherapeutische middelen kan er een wisselwerking zijn met gewone medicatie. Daarom is het belangrijk goed te vermelden welke middelen u slikt en de middelen ook naar elke behandeling mee te nemen.

© Natuurgeneeskunde-praktijk.nl 2003 - 2017
Deze website is een co-productie van Joop Letteboer (technische vormgeving) en Margreet Chardon (inhoud en styling). Margreet Chardon heeft de praktijk voor natuurgeneeskunde 'de Merel' in Utrecht opgericht. Op de teksten van deze website is het auteursrecht van toepassing. Voor alle op deze website vermelde informatie geldt de algemene disclaimer.

eXTReMe Tracker
Een CO2-neutrale website dankzij Protagonist